Otwarte Zawody Strzeleckie 08-09.06.2019 r.

W dniach 08-09 czerwca na strzelnicy Walther zostaną przeprowadzone  Otwarte Zawody Strzeleckie. Przypominam że,  obowiązuje elektroniczna rejestracja na zawody znajdująca się na stronie klubu w zakładce Zawody

Podczas zawodów strzelamy następujące konkurencje: konkurencje oznaczone gwiazdką (*) wliczają się w roczną punktację o nagrodę główną.

*Pistolet centralnego zapłonu-10 : Pistolet centralnego zapłonu, bez optyki i urządzeń optoelektronicznych, do tarczy papierowej TS-4 (bez strzałów próbnych), czas 2 min, odległość 25 m, postawa stojąc, dopuszcza się trzymanie broni oburącz.

*Pistolet bojowy 10 : Pistolet centralnego zapłonu, bez optyki i urządzeń optoelektronicznych, odległość 25 m, czas konkurencji 1 min, tarcza 23p ( popiersie z pierścieniami), ilość strzałów 10 (bez strzałów próbnych), postawa stojąc, z wolnej ręki.

*Karabin centralnego zapłonu 10: 10 strzałów bez optyki i urządzeń optoelektronicznych, do tarczy papierowej TS-4 (bez strzałów próbnych), czas 2 min, odległość 25 m, postawa stojąc, z wolnej ręki. Dopuszcza się strzelanie tylko z broni konstrukcyjnie wyposażonej w przyrządy celownicze mechaniczne otwarte.

*Karabin bojowy 10: 10 strzałów bez optyki i urządzeń optoelektronicznych, , tarcza 23p ( popiersie z pierścieniami), czas 1 min, odległość 25 m, postawa stojąc, z wolnej ręki Dopuszcza się strzelanie tylko z broni konstrukcyjnie wyposażonej w przyrządy celownicze mechaniczne otwarte.

*Strzelba Dynamiczna; dowolna strzelba w kalibrze 12 z ręcznym przeładowaniem bez kolimatora, strzelby półautomatyczne są zabronione. Ilość potrzebnej amunicji – 8 szt. Przebieg konkurencji. Zajęcie stanowiska strzeleckiego, załadowanie strzelby (magazynka), zgłoszenie gotowości. Zabrania się stosowania szybko ładowaczy. Po Komedzie START, nie opuszczając wyznaczonego stanowiska należy ostrzelać w ustalonej kolejności 8 poperów. Kolejność celów (licząc od strony lewej): popper Nr 1, Nr 2, Nr 3,…..Nr8,  Do każdego popera można oddać tylko jeden strzał. Strzelanie na czas, za każdy nietrafiony poper dolicza się 5 sek. karnych.